RhodosRhodos hem
Rhodos stad
Hitta strand
Sevärdheter
Väder
Vackra bilder
Bra hotell
Hemliga tips
Fakta om Rhodos
Rhodos utflykter
Mat och restaurang
Rhodos karta


     

Tips du inte hittar i turistbroschyrer

Besöka byar

Något av det mest spännande man kan göra på Rhodos är att hyra en bil och utforska byar. Här finns fortfarande väldigt lantliga och genuina byar med små restauranger som serverar äkta grekisk mat. Man kan titta på människor, pittoreska byggnader eller vacker natur. Här är några av mina favoriter:

Koskinou

Mysig by med trånga små gränder och blåmålade dörrar. Litet torg med gulliga restauranger och bagerier där man kan köpa nybakat bröd till frukost.


Embona

De mest kända rhodianska folkdräkterna kommer härifrån. En by bortom all turism.


Psinthos

Här kan du hitta din egen fjärilsdal med likadana fjärilar som i den berömda dalen. En porlande liten bäck rinner genom byn och det finns en vacker kyrka. Varför inte äta lite grillat lamm på en av grillrestaurangerna?


Afandou

Inte så genuin by men mer liv och rörelse om man inte vill ha storstaden. Här finns mycket snabbmat och tingeltangel. Finfin strand nedanför som verkligen är värd ett besök. Förmodligen en av Rhodos varmaste byar. Alltid ett par grader varmare.


Salakos

En by belägen på berget Profit Ilias. Här finns en sötvattenskälla och byborna håller kvar på sina gamla traditioner. Mycket vackra vyer och något svalare än byarna nere i dalarna.


Monolithos

Vacker, genuin by med en ruin efter ett gammalt slott och en fin strand nedanför.
Festa

Den stora partygatan i Rhodos stad heter Orfanidou street och ligger i stadens västra del precis vid vattnet. Här blåser det alltid jättemycket och kryllar av rock- och dansklubbar med tillhörande pizzahak.

Pefkos

Pefkos har blivit ganska turistigt på senare år men är ändå vackert och värt att göra en utflykt till. Det ligger en liten bit från Lindos. Här kan man bada på fina stränder och på kvällarna finns flera pubar och caféer att gå till för den som inte vill ha lika högt tempo som inne i Rhodos stad.

Prassonissi

Det är ganska långt att åka men Prassonissi är udden på Rhodos absolut sydligaste spets och där finns två fantastiska tvillingstränder som är lite av ett fenomen. Finkornig sand vars dyner formats av vindarna så långt ögat når. Den ena stranden är alltid mycket blåsigare än den andra och full med vindsurfare. Surfare från hela världen kommer hit för att testa de mäktiga vågorna.