RhodosRhodos hem
Rhodos stad
Hitta strand
Sevärdheter
Väder
Vackra bilder
Bra hotell
Hemliga tips
Fakta om Rhodos
Rhodos utflykter
Mat och restaurang
Rhodos karta


Rhodos - Hitta din strand

Rhodos är fullt av vackra och badvänliga stränder, det fullkomligt kryllar av dem. Ingen strand är den andra lik heller utan det finns minst en strand för varje ändamål. Ute efter att surfa, dyka eller bara ligga på stranden och njuta? Kolla guiden här nedan för att se vilken strand du ska välja! Du kan ta hjälp av Rhodos karta för att se var varje strand ligger. Kom ihåg att det på somrarna är ganska blåsigt på västkusten. Där finns alltså gott om vågor för den som gillar det. östkusten är lugnare. (Det är tvärtom på hösten.)

Hitta billiga resor till Rhodos här


Stränder tips

Faliraki

Faliraki-stranden består av både stenar/klippor och en lång strandremsa. Stranden börjar någonstans vid Kalithea hälsokällor och det är där den är som stenigast. Sandstranden är dock helt fantastisk, väldigt badvänlig!


Kalithea

Själva stranden inne på Kalithea-området är pytteliten, som en liten lagun bara. Där är det sandstrand. Men ibland när man pratar om Kalithea strand menar man den lite större stranden som kommer efter som sitter ihop med Faliraki-stranden. Den är klippig med ganska många vassa stenar. Egentligen inte så badvänlig strand men naturlig.


Lardos

Vacker strand, mestadels sand. Lite klippor vid kanterna där man kan leta eremitkräftor.


Kolymbia

Stranden vid Kolymbia är full av småsten.


Afandou

Mycket vacker, stor strand, dock ganska stenig (runda stenar, inte vassa klippor) och det bli djupt fort så där är idealiskt att dyka med cyklop och snorkel. Det finns mycket att se på havsbotten bland alla stenarna.


Tsambika

Kanske den bästa stranden på hela Rhodos? Lång remsa med nästan bara sand. Väldigt långgrunt och inga stenar eller växter ute i vattnet. Ganska värdelöst för dykning om man inte går bort mot klipporna. På tsambikastranden finns massor med turister såklart och du måste förmodligen hyra parasoll för att få vistas där. Härifrån går också många bananbåtar och liknande. Ett flertal husvagnar där det säljs snabbmat finns med jämna mellanrum högre upp mot vägen.
Det sägs att kvinnor som hade svårt att få barn gick till fots upp till kyrkan på berget man ser nedifrån stranden. Här uppe fick hon en välsignelse av prästen och blev det sedan barn döptes de till Tsambikos om det blev en pojke eller Tsambika om det blev en flicka.


Elli

Stranden mitt inne i Rhodos stad. Ganska blåsig och självklart massor av folk, liv och rörelse. Väldigt centralt, så det är bara att fortsätta in till stan sen och gå på upptäcktsfärd eller shoppingtur.


Haraki

Lite mindre strand, ganska stenig ungefär som Afandou. Passar bra för dykning. Trevliga restauranger precis vid vattnet.


Kamiros

När man varit och tittat på ruinen efter den antika staden Kamiros passar det bra med ett dopp i havet. Stranden är ganska klippig och blåsig men väldigt vacker och där finns flera restauranger som är specialiserade på fisk.


Lindos

Precis nedanför den berömda ruinen finns en lagun med en söt liten sandstrand. Kanske den varmaste stranden och vattnet på hela Rhodos? Ligger som i en gryta. Mycket folk såklart.


Ialysos

Blåsigt, höga vågor och tång som flyter omkring. Vattnet här är skummigt och turkost. Roligt att bada här om man gillar vågor, mindre kul att dyka. Kring denna strandremsa finns mycket surfing.