RhodosRhodos hem
Rhodos stad
Hitta strand
Sevärdheter
Väder
Vackra bilder
Bra hotell
Hemliga tips
Fakta om Rhodos
Rhodos utflykter
Mat och restaurang
Rhodos karta


Att se inne i Rhodos stad


Resor till Rhodos stad


Rhodos stad är fantastisk. Hur många gånger man än kommer dit så lär man sig aldrig riktigt att hitta. Gatorna är snirkliga och shopparna är många. Vägarna är kaotiska så det gäller att vara på sin vakt. Här kan man hitta exklusiva affärer såväl som mer turistbetonade eller varför inte helt vanliga affärer? I Rhodos stad finns inte riktigt samma likriktade tänkande som i shoppar hemma i Sverige. Man kan hitta retrogrejer och saker som till synes är "one of a kind".

Gamla stan är ett måste. Med en ca 500 år gammal ringmur och en riktigt mäktig hamn är den verkligen en syn. Här finns det ett slott man kan klättra omkring i. Det är en otrolig känsla att vara mitt bland så gamla byggnader. För den som vill köpa turistgrejer finns här gott om shoppinggator. Även här snirkligt och svårt att hitta.

Antika muséet är jättelikt och här finns till synes hur mycket saker som helst att titta på. Otroligt gamla saker. Själva museibyggnaden är väldigt vacker och det känns verkligen som att åka tillbaka i tiden. Det ligger i Gamla Stan precis vid en av de stora portarna på norra sidan.

Akvariet ligger allra längst ut på nordligaste udden vid Ellistranden. Man går in i en byggnad som invändigt är byggd som en grotta och tittar på enorma fiskar, elektriska ålar, kräftor och havssköldpaddor som alla är fångade i Medelhavet. Rekommenderas verkligen.