RhodosRhodos hem
Rhodos stad
Hitta strand
Sevärdheter
Väder
Vackra bilder
Bra hotell
Hemliga tips
Fakta om Rhodos
Rhodos utflykter
Mat och restaurang
Rhodos karta
     

Rhodos mat och restaurangVad kan man äta för gott på Rhodos och vad ska man beställa in när man går på restaurang? Det trevligaste, tycker jag, när man går på restaurang är att beställa in "mezedes", dvs. smårätter (ungefär som spanska tapas). Men även grekisk snabbmat är jättegod. Det finns massor av gott och exotiskt och det är kul att pröva någonting nytt. Här är mina favoriter:


Souvlaki - grillspett. Man kan beställa in en hel tallrik med små sådana här grillspett och dela broderligt mellan alla vid bordet.

Pita - samma små köttbitar som i souvlaki fast med ett pitabröd runt som är fyllt med grönsaker och tsatsiki. Nästan den godaste "snabbmaten" man kan hitta. Det finns en variant som heter "gyros" också med kebabliknande kött istället för souvlakitärningar.

Calamares - bläckfiskringar, ofta friterade. Alla gillar inte de här men många (däribland jag) älskar dem. Särskilt med tsatsiki till.

Taramosalata - en rosa röra gjord på fiskrom. Underbart god. Man beställer in ett litet fat och så kan man ha röran till bröd eller kött.

Tonosalata - tonfiskröra. Världens godaste tonfiskröra! även denna får man oftast in på ett litet fat och så kan man bre röran på en brödbit eller äta bredvid annan mat.

Mousaka - en varmrätt, som påminner lite om lasagne men istället för pasta har man aubergineskivor mellan köttfärsen och osten. Underbar rätt.

Loukanika - grekisk korv. Måste testas! Väldigt kryddig och smakrik korv. Ser ut som isterband men är mycket godare. Perfekt som meze.